L'associació Rosa Sensat rep la medalla d'honor del Parlament per la seva “renovació pedagògica”

El guardó vol ser també un reconeixement a l'escola pública i a les famílies que lluiten per millorar l'educació


L'associació de mestres Rosa Sensat rep aquest dilluns la medalla d'honor del Parlament, un reconeixement que dona el tret de sortida als actes de commemoració de la Diada i que premia “la renovació pedagògica” de l'entitat des del 1965, quan va començar a treballar per la qualitat de l'escola pública i del seu professorat.

“És un orgull i una responsabilitat rebre aquest guardó”, ha afirmat l'actual presidenta de l'associació, Francina Martí. L'entitat treballa per la formació permanent dels mestres, una tasca que considera “clau per al futur del país”. Amb la distinció, el Parlament vol, de fet, fer extensiu el reconeixement a tot el col·lectiu de mestres i professors, “per la seva dedicació i perseverança”.

Alhora, també vol ser un premi a les famílies i la ciutadania, que contribueix cada dia a la transformació de l'escola catalana i a la millora de l'educació. D'aquesta manera, els fundadors de l’associació, Pere Darder i M. Teresa Codina, junt a la presidenta de Rosa Sensat Francina Martí i el secretari de l’entitat David Altimir, són els encarregats de recollir el guardó en representació. La glossa corre a càrrec del professor Joan Soler.

El número 400 de la revista 'Perspectiva Escolar'

El lliurament de la medalla coincideix amb l’aparició del número 400 de la revista Perspectiva Escolar, una eina de difusió de la pràctica i les teories pedagògiques, i amb el 53è aniversari de l’associació, creada per Maria Antònia Canals, Maria Teresa Codina, Jordi Cots, Pere Darder, Enric Lluch, Marta Mata i Anna Maria Roig.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article