Barcelona ofereix 217 places públiques més d'escola bressol i cobreix el 60% de la demanda

Amb l'obertura de dos centres més al llarg del curs, la capital catalana disposarà de 101 llars d'infant municipals


Prop de 100 escoles bressol municipals van començar el curs dimecres passat a la ciutat de Barcelona, entre les quals Encants, que s'estrenava. L'1 de desembre vinent ho farà la del Canòdrom, a Sant Andreu, i el gener vinent, l'Aurora, al barri del Raval, amb una prova pilot de flexibilització horària. Així, Barcelona disposarà de 101 escoles bressol de titularitat municipal que ofereixen 8.411 places d'educació en la franja de zero a tres anys, 217 places més que el curs 2017-2018. Per aquest curs, es consolida la tarifació social amb un augment del percentatge de famílies beneficiàries dels trams més baixos que es va posar en marxa el curs passat. L'oferta de places de les 100 escoles bressol ha cobert pràcticament el 60% de la demanda que s'ha produït durant la preinscripció, on es disposava de 4.300 places lliures.

Una de les novetats d'enguany és la prova pilot a l'escola bressol municipal Aurora, que obrirà al gener, i que oferirà per primera vegada dos grups amb horaris diferents, un grup de matí, de les 9 a les 13h i un grup de tarda de les 15h a les 19. Al mateix temps hi haurà tres grups més amb l'horari de la resta de les escoles bressol. Aquesta prova vol facilitar la conciliació laboral i familiar de les famílies i les necessitats de les que volen portar els fills a la bressol però amb horaris menys extensos.

En aquesta mateixa escola, també s'obrirà un nou espai socioeducatiu on les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat i risc social, rebran tant el suport de professionals de l'àmbit docent com el de serveis socials.

Consolidació de la tarifació social

Per segon any consecutiu, les escoles bressol implanten un model de tarifació social que confirma la tendència d'increment dels trams amb menys renda i es manifesta lleugerament un increment del tram amb més renda. El 63% de la matrícula en surt beneficiat, un 8% es queda igual i un 27% paga més, segons les dades facilitades per l'Ajuntament. El model, segons ha detallat Laia Ortiz, tinent d'alcadia, els topalls mínims són “per sota d'altres ajuntaments” i el topall superior està “per sota del preu de mercat”.

Barcelona aposta un any més per a la qualitat de les escoles bressol amb la continuïtat de 14 projectes singulars arreu de les escoles bressol de la ciutat, amb projectes destinats a la música, a la dansa, a la sostenibilitat als camins escolars o a la utilització dels patis en família.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article