Les entitats amb pisos assistits insten el Govern a invertir en un nou pla d'atenció a joves extutelats a llarg termini

Destaquen la importància de treballar amb itineraris personals


La Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) insta la Generalitat a invertir en el desplegament d'un pla estratègic interdepartamental d'atenció als joves extutelats a llarg termini. Per a les entitats, el pla ha de preveure el nombre de joves que s'han d'atendre, així com la inversió necessària per garantir-ne una atenció de qualitat amb programes i serveis en els àmbits d'habitatge, formació, suport econòmic temporal i inserció laboral.

En el cicle 'Perspectiva i perspectives +18: l'atenció al jovent extutelat', que ha tingut lloc aquest dimarts al Palau Macaya de l'Obra Social 'la Caixa', les entitats han assenyalat la importància de prendre com a base del pla el model de col·laboració públic-privat construït durant els darrers vint anys a Catalunya i de treballar amb itineraris personals per a cada jove.

En el document 'El model d'atenció al jovent extutelat a Catalunya: diagnòstic i reptes de futur' que ha presentat la FEPA en el marc de cicle, les entitats assenyalen que s'haurien de resoldre les restriccions legislatives per accedir al mercat laboral dels joves d'origen estranger que no disposen d'un permís de treball i facilitar-ne la contractació des del sector privat. També destaquen la importància de conscienciar sobre el potencial humà dels joves extutelats i alerten dels costos de no atendre'ls.

A més, han destacat la necessitat d'adoptar "un enfocament sistèmic, de treball en xarxa i de reconeixement de la diversitat d'entitats com a riquesa i requisits d'èxit en la definició d'aquest pla estratègic". Les entitats subratllen que s'ha de cuidar la inversió econòmica i social feta en l'etapa de tutela prèvia a la majoria d'edat d'aquests joves i avaluar l'impacte de les polítiques d'emancipació que es duen a terme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article