Barcelona celebra una Mercè inclusiva i comptarà amb més mesures d’accessibilitat

El Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat i el Parc de la Ciutadella acullen actuacions d’alta qualitat a càrrec d’artistes amb diversitat funcional


La ciutat de Barcelona celebra entre el divendres 21 i el dilluns 24 de setembre els principals actes de la Mercè 2018, que enguany es presenta com l’edició més inclusiva per fer de la festivitat un esdeveniment del qual tothom pugui gaudir de manera intensa, independentment de la seva diversitat.

Què aplega una astrònoma, un acròbata, una puntaire, un grafiter i un pianista a la Plaça Catalunya durant els dies de la Mercè? La resposta és l’Associa’t a la Festa, l’espai de les entitats. La tercera edició de la trobada i presentació de les entitats de Barcelona cap a la ciutadania pren de nou la plaça de Catalunya durant el cap de setmana de la festa major, del 22 al 24 de setembre, amb  més de 200 activitats proposades per les prop de 200 entitats de Barcelona que coprodueixen la festa, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

L’Associa’t a la Festa visibilitza el treball conjunt que realitzen les entitats i associacions de la ciutat durant tot l’any. És un festival fet des de la diversitat, que durant tres dies transformà aquest espai de la ciutat. “Cal posar en valor la feina de les 500 entitats i el teixir xarxa que es fa durant tot l'any i que es visualitza els dies de l'Associa't”, ha dit la Regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, i ha demanat a la gent que s'impliqui “perquè és una manera de construir una ciutat millor".  Es podran veure, per exemple, danses i espectacles dels cinc continents, participar als tallers lúdics, connectar amb la cultura popular i l’art urbà.

Durant tres dies consecutius, des del dissabte fins al dilluns, el Fossat de Santa Eulàlia, al Castell de Montjuïc, acollirà un espectacle de circ. Un conjunt d’artistes de disciplines diverses, com malabars, perxa xinesa o equilibrisme, entre d’altres, amb música en directe i elements visuals originals interaccionaran al voltant de la idea del mur per treballar plegats i trobar l’estructura perfecta.

També entre dissabte i dilluns el Parc de la Trinitat serà l’escenari on artistes del món de les danses urbanes animaran una festa en què ballarins del col·lectiu ILL-Abilities demostraran que les limitacions físiques aparents de les persones queden en res quan comença a sentir-se la música.

Per continuar amb la festa major, i entre el divendres i el diumenge, a les onze de la nit, amb el Parc de la Ciutadella com a teló de fons i en el marc d’un espectacle íntegrament femení, un seguit de dones explicaran, a través de la dansa, històries personals. Així, la companyia barcelonina Yur Dance demostrarà que també és possible interpretar una coreografia emocionant i tècnicament impecable des d’una cadira de rodes.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article