El Social.cat engega els col·loquis ‘Socialitzant BCN’ amb una xerrada dedicada a la gent gran

‘Socialitzant BCN: Cooperar per fer ciutat’ vol ser un punt de trobada i debat entre entitats i experts de l'acció social a Barcelona


La població barcelonina cada vegada és més longeva i té pocs recursos. Davant d’això, la gent gran es mobilitza. Què els motiva a lluitar per allò que és seu? Per respondre a aquestes qüestions i obrir el debat a la ciutadania, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, engeguen aquest 25 de setembre els col·loquis ‘Socialitzant BCN: Cooperar per fer ciutat’ amb una primera xerrada dedicada a la gent gran.

La taula rodona tindrà lloc a les 18h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7) sota el títol ‘Envelliment actiu: l’apoderament de la gent gran a Barcelona’. Aquest és el primer de quatre col·loquis programats durant el segon semestre del 2018. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts de la ciutat de Barcelona amb la intenció de generar debat.

El context de la jornada

A Catalunya, i a Barcelona, cada vegada hi ha una població més envellida i amb pocs recursos. Darrerament, davant d’aquesta situació, han aparegut moviments de gent gran que lluiten per millorar les seves condicions de vida.

Quina és la situació de la gent gran?

  • A Catalunya hi ha unes 1.800 persones centenàries.
  • Una residència públicacosta, de mitjana, entre 950 i 1.300 euros, en canvi, les pensions són molt inferiors. A més, no hi ha places per tothom. A Barcelona, 4.000 persones esperen una plaça pública.
  • El 20% de la gent gran viu en la pobresa.
  • El 60% de les persones més grans de 65 anys són dones.

El Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en un dossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podreu sol·licitar-lo al web www.social.cat/socialitzant/ a partir de dimarts 25 de setembre.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.

  • Domiciano Sandoval, portaveu de la Marea Pensionista
  • Natàlia Rosetti, assessora de la 2a Tinenta d’Alcaldia de Barcelona
  • Aina Gutiérrez, coordinadora de la delegació de Barcelona d’Amics de la Gent Gran

La periodista del Social.cat, Judit Domènech, moderarà el debat.

El proper debat se celebrarà el dia 16 d’octubre i girarà entorn a la pobresa femenina.

El Social.cat

Social.cat és el mitjà de comunicació de referència de l'acció social a Catalunya. Des de fa nou anys omple el buit informatiu d’aquest àmbit i procura la interacció entre els diferents agents del tercer sector. El portal és una iniciativa de Xadica, una entitat sense ànim de lucre que neix el 2003 amb l’objectiu de promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article