Barcelona atura les obres dels primers ‘pisos rusc’ al districte de Sants-Montjuïc

El consistori argumenta que els treballs són “absolutament il·legals” i ha deixat clar que no donaran cap llicència per “infrahabitatges”


La tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest divendres que el consistori ha ordenat que s'aturessin les obres que s'estaven duent a terme en un edifici del districte de Sants-Montjuïc per construir 'pisos rusc'. Sanz ha deixat clar que "la legislació vigent determina que ni l'amuntegament ni l'infrahabitatge són legals a la ciutat" i, per això, ha explicat que han ordenat a la Guàrdia Urbana que aturi els treballs de construcció d'aquests habitacles d'1,2 metres d'alt i ample i 2,2 metres de llarg. La regidora ha exposat que l'empresa promotora "no compta amb els permisos" pertinents i ha apuntat que "aquest tipus d'habitatges no tenen cabuda a la ciutat".

A principis de setembre es va donar a conèixer que l'empresa Hiabu 4.0 tenia la intenció de construir a Barcelona els anomenats 'pisos rusc' i que els llogaria a un preu de 200 euros al mes. En una compareixença d'urgència, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat que l'Ajuntament de Barcelona ha ordenat a la Guàrdia Urbana que aturi les obres que l'empresa ja havia començat a fer a un edifici del carrer Constitució del districte de Sants-Montjuïc. Segons Sanz, "és impossible que tiri endavant un projecte d'aquesta mena perquè ni l'amuntegament ni l'infrahabitatge són legals a la nostra ciutat".

Sanz ha deixat clar que les obres que l'empresa havia començat a fer no compten amb els "permisos legals" per poder-les tirar endavant. En aquest sentit, la regidora ha dit que el consistori "no permetrà que hi hagi propostes que se saltin la norma" i, per això, han decidit aturar les obres perquè "no hi ha cap llicència que faci possible obres com aquesta". 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article