Entitats d'atenció a la infància paguen la meitat del sou als seus treballadors per endarreriments de la DGAIA

Afers Socials desencalla 5,5 milions d'euros i en deu 3,2 milions més, que preveu pagar durant les properes setmanes


Algunes entitats que gestionen centres de menors han patit impagaments per part de la DGAIA des del mes de juliol i aquest mes de setembre no han pogut fer front al total de nòmines i han pagat la meitat del sou als seus treballadors, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Federació d'entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA).

Del total de 8,7 MEUR pendents de pagament, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja n'ha desencallat 5,5, que s'han abonat a les entitats, i preveu pagar els 3,2 restants durant les properes setmanes.L'administració justifica els retards per la gestió de l'arribada massiva de joves i per l'aplicació del 155, que va provocar retards en la confecció dels contractes, tal com va recollir en exclusiva el Social.cat.

De fet, al juny, tal com va afirmar el conseller Chakir el Homrani, el Departament ja va anunciar que signava els pagaments de les entitats socials que havien quedat “paralitzats pel 155” i en la major part dels casos es acumulaven endarreriments. Sembla, però, que els endarreriments no s’han acabat de resoldre del tot i ha fet “impossible estar al dia” dels pagaments. En aquesta situació, es trobaven els treballadors de FASI, tal com va explicar el Social.cat.

A més, l'atenció a l'emergència de l'arribada massiva de menors sense referents familiars ha provocat que alguns dels contractes signats amb entitats hagin esgotat el crèdit disponible, en multiplicar les places contractades, i per tant, s'hagin produït “desajustos i endarreriments addicionals”.

Segons la FEDAIA cada entitat té una capacitat financera diferent per poder fer front als endarreriments dels pagaments de l'administració, però n'hi ha que no han pogut assumir-ho i no han pogut pagar la totalitat de les nòmines dels treballadors el mes de setembre. A la federació encara no tenen la xifra exacta de quantes entitats estan afectades ni de quants treballadors no han pogut cobrar el sou sencer, però algunes sí que ho han comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article