Sabadell acusa el BBVA d'augmentar l'emergència habitacional després de vendre immobles a un fons voltor

L'Ajuntament alerta que no podrà atendre tots els casos de famílies desnonades i exigeix al Govern que recuperi la Llei anul·lada pel TC


L'Ajuntament de Sabadell alerta que la venda d'un miler de pisos de BBVA pendents d'execucions hipotecaries al fons voltor Cerberus farà incrementar la situació d'emergència habitacional al municipi. Així ho ha assenyalat el regidor d'Acció Social de la capital vallesana, Gabriel Fernàndez, que ha apuntat que “la decisió unilateral” d'aquesta entitat bancària farà incrementar els casos “d'indefensió” i el risc de desnonament.

Tot i que fa mesos que BBVA va anunciar la seva voluntat de traspassar actius a aquesta empresa, no ha estat fins aquesta setmana que el canvi s'ha fet efectiu. Per tot plegat exigeix al Govern que recuperi la llei 24/2015 i als diputats catalans al Congrés que s'esforcin “perquè s'aprovin les mesures legals que s'emmirallen en aquesta llei”.

L'Ajuntament de Sabadell lamenta que l'entitat bancària “hagi decidit trencar el protocol que es venia seguint des de feia dos anys” i que segons els responsables municipals havia permès aturar centenars de desnonaments a la ciutat.

“Fins ara el BBVA ens avisava i es feia el corresponent informe de vulnerabilitat i s'actuava d'acord amb el cas, fent una proposta de lloguer social”, explica Glòria Rubio, regidora d'Habitatge, que alerta que des del passat dilluns, 1 d'octubre, el miler d'immobles de BBVA ha passat a mans de Cerberus. “Hem deixat de disposar d'interlocutor”, ha apuntat.

També el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, s'ha mostrat amoïnat i ha assegurat que aquesta “decisió unilateral” de BBVA dispararà els desnonaments i els cassos d'emergència habitacional a Sabadell. “No podrem aturar aquestes situacions greus i que sobretot perjudicarà a la ciutadania més fràgil”, comenta Fernàndez que es mostra convençut que amb el nou escenari els “es produiran més llançaments”.

Per tot plegat l'executiu ha començat a treballar en un nou protocol que permeti donar resposta a aquestes situacions tenint en compte el nou escenari. Alhora, l'alcalde de la població, Maties Serracant, ha fet arribar una carta a la jutge degana dels Jutjats de Sabadell per informar-la i demanar-li una “col·laboració estreta”.

En aquesta línia el govern ha acordat que cada cop que es tingui constància d'un desnonament es farà l'informe de vulnerabilitat oportú i es sol·licitarà l'aturada cautelar directament al jutjat. A banda, està prevista una reunió amb els responsables de la PAHC de la ciutat de cara els propers dies.

7.500 pisos buits en mans d’entitats bancàries

“Ens sembla escandalós que cap administració estigui posant sobre la taula de quina manera es farà front a aquesta problemàtica i si es pot exigir a les entitats financeres i els fons voltors responsabilitats”, ha comentat Glòria Rubio.

Segons dades municipals el BBVA compta amb un miler d'habitatges a la capital vallesana. D'aquests 400 estan buits, 250 ocupats sense regularitzar, uns 200 estan ocupats en règim de lloguer social i un centenar més estan gestionats per l'Agència Catalana de l'Habitatge. A la ciutat hi ha 7.500 pisos buits propietat d'entitats bancàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article