El 20% dels joves entre 15 i 19 anys pateix assetjament a través de les xarxes socials

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya crea una guia pedagògica que s'oferirà als instituts


El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) posa en marxa un projecte educatiu per prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través de les xarxes socials o altres entorns digitals. El programa s'implementarà en tots aquells centres de Secundària i entitats d'educació no formal que ho demanin.

Segons dades de l'Observatori Català de la Joventut, un 14,3% de les persones joves afirma haver estat objecte d'amenaces o insults a les xarxes durant l'últim any, i aquesta proporció augmenta al 20% en la franja d'edat entre els 15 i els 19 anys. Els motius més assenyalats són el gènere, l'orientació sexual, les creences i l'origen.

Una de les principals línies de treball del projecte, que porta com a títol Unfollow a les violències masclistes, és una guia que explica diferents situacions de sexisme a les xarxes a través de la història fictícia però quotidiana d’una noia que viu un cas de l'anomenat sexpreading, és a dir, la difusió sense consentiment de fotografies de caràcter sexual o interpretades com a tal. També compta amb unes fitxes de suport destinades a professorat i persones educadores de diferents àmbits que pretenen ser un recurs per al treball amb adolescents.

El CNJC posa a la disposició dels instituts i les entitats diferents sessions formatives. El curs passat es va dur a terme una prova pilot del projecte en tres centres de secundària de l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Granollers, amb el suport de l’IEMed.

En la primera fase del projecte es posarà especial èmfasi a presentar la guia i formar el professorat català. La CNJC han comptat amb la col·laboració d'entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció comunitària i feminista i Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article