36 documentals per trencar l'estigma en salut mental

Amb motiu del dia Mundial de la Salut Mental el festival Psicurt celebra la seva tercera edició a Tarragona i Girona acull l'acte central organitzat per diverses entitats


Per tercer any consecutiu i amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental a través del cinema, Tarragona acull el Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental. A més, Girona acull l’acte central de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya en un acte coorganitzat per Salut Mental Catalunya i l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques.

En el festival, que va arrencar el 2 d'octubre i s’allarga fins aquest diumenge, es projectaran 36 documentals que aborden temes com el patiment o la superació personal. Així, hi ha dues categories de curt, el de ficció i el documental.

Enguany es celebra la tercera edició del certamen i s’hi han presentat un total de 290 obres, de les quals 256 han estat de ficció i 34 de documental. Aquest és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental.

L’entrega de premis i la projecció dels curts guanyadors serà el mateix diumenge a partir de dos quarts de set a l’Antiga Audiència. 

Paral·lelament, i amb el lema “Salut Mental, a la comunitat i a la feina”, Girona acull l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, concretament, a la plaça Salvador Espriu.

Un esdeveniment festiu i reivindicatiu que reunirà més d’un miler de persones i comptarà amb la presència i participació de de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el president de la Generalitat, Joaquim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent i el conseller deTreball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, entre d’altres autoritats.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article