Les entitats de paràlisi cerebral surten al carrer per convidar la societat a mirar “cara a cara” al col·lectiu

Amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, Lleida, Tarragona i Terrassa, entre altres, acolliran actes davant els seus ajuntaments


El moviment de la paràlisi cerebral ha sortit al carrer per convidar la societat catalana a mirar “cara a cara” el col·lectiu, per reivindicar el seu dret a la intimitat i reclamar una millor educació afectiva i sexual que permeti gaudir d'aquesta a les persones amb paràlisi cerebral. Així és com la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT), i les seves 13 entitats membres, han commemorat amb diversos actes arreu de Catalunya el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que s’ha celebrat al llarg d’aquesta setmana.

Les accions s'inscriuen en la campanya No miris a una altra banda, promoguda per Confederación ASPACE i amb el suport de la FEPCCAT, i les seves entitats a nivell territorial. Des del moviment associatiu de la paràlisi cerebral s’ha volgut legitimar la nuesa de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, així com també ampliar el concepte de sexualitat, perquè no vagi lligada únicament a l'erotisme.

A més d'això, s'han dut a terme accions formatives i d'assessorament professional, de la mateixa manera que s'ha creat un grup de treball amb experts en sexualitat i afectivitat, amb l'objectiu de crear nous documents sobre el tema.

En aquesta línia, persones reconegudes pel teixit social, persones vinculades al col·lectiu, entitats socials i la pròpia FEPCCAT han compartit des de fa dies continguts a les xarxes socials, amb la fita de viralitzar el missatge i assolir una major sensibilització.

L'eix de la campanya No mires a otro lado és una cançó de trap creada pel grup Ravioli Makers, amb missatges que volen eliminar idees preconcebudes i que pretenen conscienciar la població sobre la importància de normalitzar l'afectivitat i la sexualitat de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars. L'objectiu és aconseguir que el hashtag #MiradeFrente es faci viral a les xarxes.

‘Flashmob’, actes oficials i concerts

Les ciutats de Lleida, Tarragona i Terrassa, entre d'altres, ha acollit durant tot el cap de setmana actes de les entitats membres de FEPCCAT, que treballen per més de 6.000 persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats. A Lleida, l'Associació Aremi ha triat la Plaça de la Paeria com a espai de trobada i reivindicació.Per tancar l'acte s’ha dut a terme un flashmob amb tots els membres de l'entitat.

A Tarragona, l'APPC ha estat l'amfitriona d'un programa de Tarragona Ràdio en directe. En aquesta cobertura s’ha llegit el manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i del ball d'un flashmob amb la cançó “No mires a otro lado”.

A Terrassa, la Fundació Terrassenca Prodis ha projectat un audiovisual entorn de la campanya No mires a otro lado amb la lectura prèvia de missatges per part d'usuaris reivindicant el dret a gaudir plenament de la seva afectivitat i sexualitat. A més, també s’hi ha llegit el manifest. Per acabar, s’ha celebrat un concert de Beamz, un instrument musical adaptat, a càrrec d'un grup de persones amb paràlisi cerebral usuàries dels serveis de Prodis. La façana de l'ajuntament ha estat il·luminada de blau i taronja

A més de les activitats a peu de carrer, moltes entitats també han celebrat actes dins dels seus propis centres, on s'hi ha abordat la temàtica de l'afectivitat i la sexualitat del col·lectiu, i on s'hi ha llegit el manifest.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article