60 nens amb càncer es converteixen en copilots de carreres al Circuit de Barcelona-Catalunya

El 2017 es van diagnosticar a Catalunya 158 casos de càncer en infants


60 nens i nenes d’entre 4 i 17 anys malalts de càncer han participat avui, juntament amb les seves famílies, a la XI Jornada AECC & Circuit de Barcelona-Catalunya, on els més petits s’han convertit en copilots de carreres de cotxes d’alta gamma com Ferrari, Porsche, Lamborghini o Aston Martin, procedents de particulars, concessionaris i Clubs d’arreu de tot l’estat.

L’objectiu principal de l’esdeveniment, organitzat per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona amb la col·laboració del Circuit de Barcelona-Catalunya, és proporcionar a aquests infants i les seves famílies d’un dia lluny del seu dia a dia a l’hospital per a que puguin gaudir conjuntament d’una jornada lúdica en un dels circuits més emblemàtics del món. “La malaltia fa que poder disposar de temps de qualitat en família sigui complicat, de manera que donar-los aquest espai a les famílies és un respir a nivell emocional, ja que tornen a veure gaudir als seus petits”, ha explicat Teresa López-Fando, coordinadora de l’Àrea de Programes i Serveis de l’AECC-Barcelona.

La Tanda contra el càncer ha sigut l’activitat estrella de la jornada, ja que ha permès als menors experimentar la sensació de córrer en un vehicle d’alta gamma a tota velocitat pel Circuit de Barcelona-Catalunya. Els protagonistes del dia, a més, també han pogut realitzar altres activitats com una visita guiada per les instal·lacions del Circuit, un simulador de motos Honda, un circuit de motos, una marxa i photocall de Star Wars i diferents tallers de maquillatge, dibuix i manualitats.

“És important oferir una activitat d’aquest tipus als nens i a les seves famílies per a que puguin gaudir d’un dia diferent allunyat de l’àmbit hospitalari”, ha assenyalat Teresa López-Fando. “És una activitat on tota la unitat familiar gaudeix per la diversitat d’activitats que podem oferir gràcies als nostres col·laboradors. Unir el motor i la diversió és garantia per a una jornada estupenda en la que els nens puguin fer realitat el seu somni de pujar a un cotxe d’alta gamma i ser copilots al circuit”, ha afegit la psicooncòloga i coordinadora de l’Àrea de Programes i Serveis de l’AECC-Barcelona.

158 casos de càncer infantil a Catalunya el 2017

El càncer infantil és una malaltia poc freqüent però que suposa un gran impacte emocional i afecta a tota la unitat familiar. Els tipus de càncer que tenen més incidència en nens i nenes són la leucèmia (30%), el limfoma (13%), tumors del sistema nerviós central (22%) i tumors al cervell (20%), segons dades de l’Observatori del Càncer AECC i del Registre nacional de Tumors Infantils (RNTI).

L’any 2017 es van diagnosticar 931 casos nous de càncer en menors de 14 anys a tot l’Estat espanyol, dels quals 158 casos van ser a Catalunya. Tot i aquest baix volum, el càncer és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes d’entre 5 i 14 anys i la segona entre joves de 15 a 24 anys, després dels accidents, segons dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En els últims anys, la supervivència en menors de 5 anys ha arribat al 75%, una dada similar a la mitjana europea.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article