Gairebé el 43% de les persones refugiades ateses a Barcelona ha aconseguit una feina

Tres de cada cinc entrevistes laborals acaben en inserció


Gairebé el 43% dels participants en el programa Nausica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit un contracte laboral. A més tres de cada cinc entrevistes laborals, el 60%, han acabat en inserció.

El Nausica és el programa d'atenció integral a les persones refugiades que han quedat excloses del programa estatal o bé que l'han esgotat. Part de l'increment de l'ocupabilitat s'ha fet a través de cursos de formació per reorientar els perfils professionals cap a sectors amb capacitat d'ocupació.

Des de l'inici, s'han impartit un total de 110 cursos amb una taxa de cobertura formativa superior del 117%. Dos de cada deu usuaris han assistit a més d'una formació. Segons l'avaluació externa del programa que ha realitzat la societat cooperativa Broll, s'ha pogut observar un creixement de l'autonomia personal, social i econòmica dels usuaris del Nausica.

Durant els primers vinc mesos del programa, 124 persones n'han estat beneficiàries, 98 de les quals han accedit al dispositiu residencial. 70 són adultes (46 homes i 24 dones), i 28 són menors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article