La Fundació Carulla premia tres projectes que aposten per la cultura com “el camí per afavorir la inclusióˮ

Els XIV Premis Francesc Candel guardonen cada projecte amb 12.000 euros per seguir impulsant la seva tasca


La Fundació Carulla ha celebrat, aquest dimarts al vespre, l’acte de lliurament dels XIV Premis Francesc Candel, on ha guardonat tres projectes que aposten per “la cultura com el millor camí per afavorir la inclusióˮ. L’objectiu és “premiar entitats i institucions que promoguin i estimulin, mitjançant la cultura i la llengua, la cohesió de la societat catalana entre persones de diverses nacionalitats, amb especial atenció a la població jove i dones d’origen immigrantˮ.

Els guanyadors han estat el projecte Aprenem. Famílies en xarxa de Casa Àsia, el projecte Vincles per la diversitat de l’Institut Diversitas de Barcelona i l’escola de formació La Troca, ubicada al barri de Sants de Barcelona. Cada un d’aquests projectes ha rebut 12.000 euros per seguir impulsant la seva tasca.

El projecte Aprenem. Famílies en xarxa convida als fills a fer de mestres dels seus pares. Segons l’entitat, és una forma de facilitar la integració de persones adultes de diversos orígens amb l’aprenentatge de la llengua i la cultura de la societat d’acollida.

Vincles per la diversitat, el projecte de l’Institut Diversitas de Barcelona, promou el coneixement mutu i l’eliminació d’estereotips a través d’espais en què persones molt diverses realitzen activitats inspirades en disciplines artístiques.

I l’escola de formació amb vocació comunitària del barri de Sants de Barcelona, La Troca, vol donar resposta a les necessitats formatives de joves i persones adultes per aprendre a desenvolupar-se de forma autònoma i crítica en tots els àmbits de la vida.

La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, ha destacat la importància dels tres projectes guanyadors que “aposten de forma decidida per fer de la cultura el millor camí per a la inclusió de les persones nouvingudes, des del treball comunitari, l’expressió artística i l’intercanvi generacionalˮ. “Volem posar la cultura al centre per parlar sobre com volem viure i sobre qui volem serˮ, afirma la directora. Els premis han comptat amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article