L'Hospital Sant Pau impulsa un programa d'ajuda mútua entre pacients aguts de psiquiatria i persones amb trastorn mental

Els responsables de la iniciativa afirmen que constaten una “reducció de la porˮ davant la malaltia i un “canvi positiuˮ dels pacients


L'Hospital Sant Pau ha engegat, per primer cop a l'Estat, un programa d'ajuda mútua entre persones ingressades a la Unitat d'aguts de Psiquiatria d'aquest centre hospitalari i persones amb trastorn mental que han passat una experiència similar. L'experiència es va posar en marxa l'any 2016 i els tests que se n'han fet des d'aleshores mostren una "reducció de la por" davant la malaltia i un "canvi positiu" dels pacients.

El fet que persones que hagin passat pel mateix procés que les que estan ingressades siguin les que donin esperança i, d'alguna manera, siguin un model de recuperació, és la clau per transmetre aquest canvi d'actitud, segons indiquen des de l'hospital.

El grup s'organitza cada primer divendres de mes i no té guió. Cada dia és diferent, ja que les persones ingressades poden ser diferents i/o haver evolucionat en el seu procés. Es pot parlar de qualsevol tema.

Rosa Garcia, presidenta d'Activament Catalunya Associació, i Marta Díez, coordinadora de l'Equip de Sensibilització en aquesta entitat, són les conductores del grup, que compta amb el suport dels professionals assistencials.

Les dues conviuen amb una malaltia mental des de fa anys i han estat ingressades en una unitat d'aguts com la de Sant Pau. Al grup parlen de les seves experiències amb persones que ara estan ingressades, que són les que, com a resultat, milloren la visió que tenen sobre la seva situació, segons indiquen des de l'hospital.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article