Nou membres de la PAH ocupen una oficina de Bankia durant cinc hores

Els activistes tenen una reunió amb l'Agència de l'Habitatge aquest divendres per tractar la recuperació de la llei 24/2015


Sis furgonetes i dos cotxes dels Mossos d'Esquadra han participat aquest dimecres a la tarda en el desallotjament dels nou membres de la PAH que ocupaven l'oficina de Bankia del número 59 del carrer Casp des del migdia. Lucia Delgado, portaveu de la PAH Barcelona, ha explicat que tres dels activistes desallotjats tenen ordres de desnonament el novembre i els altres volen negociar el lloguer social. Han arribat a les onze del matí i després de considerar que no els donaven la solució que esperaven han decidit ocupar la seu bancària. “La resposta de Bankia ha estat enviar-nos els mossos d'Esquadra per desallotjar les famílies vulnerables de la oficina”, ha explicat Delgado.

El desallotjament s'ha produït a tres quarts de cinc de la tarda sense resistència i s'ha allargat quinze minuts. Alguns dels activistes portaven disfresses de presos perquè han explicat que es senten “presos de Bankia”. Mentre sortien, un grup d'una cinquantena de persones concentrades a les portes de l'entitat bancària cridaven consignes com “no ens miris, uneix-te” o “i tu que estàs mirant, també t'estan robant”. Han acabat la mobilització amb una acció singular alçant-se lentament, després d'haver-se ajupit, mentre repetien “imparables” a poc a poc.

Aquest divendres representants de l'entitat tenen la reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que es va comprometre a rebre'ls el 27 de setembre, després d'una concentració a les portes de l'Oficina de l'Habitatge. El principal punt a tractar serà la recuperació de la llei catalana 24/2015, que consideren que pot ajudar a aturar desnonaments perquè “obligaria els bancs i grans propietaris a oferir lloguers socials”. Delgado ha exposat que estan molestos perquè saben “que es va crear una comissió bilateral que es va reunir la setmana passada” i no els van informar. “No tolerarem que no es recuperi aquesta llei en la seva totalitat”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article