Els treballadors socials de Barcelona exigeixen no haver d'acompanyar la comitiva judicial durant els desnonaments

L'Ajuntament s'excusa i assegura que “en les pròximes setmanes” hi haurà “canvis” en el protocol


Un centenar de treballadors dels serveis socials s'han concentrat aquest dimarts davant de l'Ajuntament de Barcelona per reclamar canvis en el protocol que els obliga a acompanyar la comitiva judicial als desnonaments. La secretària general de la secció de l'Institut Municipal de Serveis Socials de CCOO, Victòria Garcia, ha dit que no volen ser “còmplices” dels desnonaments.

“La nostra tasca és elaborar un pla de treball amb les famílies abans, durant i després del desnonament”, ha remarcat Garcia. Davant les demandes dels treballadors, la tinenta d'alcaldia en matèria social, Laia Ortiz, ha assegurat que "en les pròximes setmanes" hi haurà "canvis" en el protocol que diu que els treballadors dels serveis socials han d'”assistir” la comitiva judicial durant un desnonament.

La secretària general de la secció de l'Institut Municipal de Serveis Socials de CCOO ha dit que els treballadors dels serveis socials van elaborar una “proposta de treball” fa dos anys en la qual especificaven que el seu paper havia de ser atendre les famílies “des dels centres de serveis socials abans, durant i després” dels desnonaments. “Volem que es dugui a terme”, ha subratllat Garcia. A més, la representant sindical ha alertat que hi ha “una llarga llista” de persones desnonades a “l'esperar d'ubicar”.

L'Ajuntament alerta de l'augment en els desnonaments confidencials

La tinenta d'alcaldia en matèria social ha assegurat que la tasca dels treballadors dels serveis socials és “fer un treball amb les famílies i buscar solucions si el desallotjament es du a terme”. Ha remarcat que l'Ajuntament no dona el protocol “per bo” i que ha de ser el criteri dels treballadors socials el que s'ha de seguir a l'hora de determinar el seu paper en un desnonament.

A més, Ortiz ha alertat que ha incrementat el número de desnonaments confidencials, un fet que fa que no es pugui “treballar preventivament amb les famílies”. “Les famílies s'han d'atendre abans i necessitem informació clara de quan està previst el desnonament”, ha afirmat.

“No podem fer una atenció de qualitat i digna”

Durant la concentració, els treballadors dels serveis socials també han criticat les “retallades” en despesa social del govern municipal. La representant sindical de CCOO ha lamentat que, amb les noves “indicacions” que els ha fet arribar el govern sobre com han d'”actuar”, els treballadors no poden fer una “atenció de qualitat i digna” a les famílies.

“Reivindiquem poder atendre com ho hem fet fins ara”, ha dit Garcia. La representant sindical ha apuntat que les “indicacions” que els ha fet arribar el govern municipal han estat “verbalment” i que “en principi s'està parlant fins a finals d'any”, malgrat que “no consta enlloc”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article