Barcelona té gairebé 400 persones a la llista d'espera de pisos d'emergència social

El govern de Colau confia disposar de més habitatges gràcies a l'increment en la inversió acordat amb la Generalitat


Barcelona té 398 persones a la llista d'espera de pisos d'emergència social. Ho ha reconegut aquest dimarts en la comissió de Drets Socials el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, que ha confiat que l'increment en 64 milions d’euros en la inversió en habitatge acordat amb la Generalitat al setembre permeti disposar de més habitatges i ser “part de la solució”.

Montaner ha remarcat que l'Ajuntament ha aportat en els últims tres anys el 78% dels habitatges que han anat a parar a la mesa d'emergència, però ha reconegut que és una xifra “insuficient”. A petició del grup municipal de Ciutadans, el govern ha acceptat presentar en un termini de dos mesos mesures concretes per reduir la llista d'espera.

La regidora de Ciutadans Marilén Barceló ha retret al govern municipal que la llista d'espera sigui de gairebé 400 persones, mentre que a l'octubre del 2015 era de només 15 famílies. Barceló ha criticat que cada vegada s'adjudiquin menys habitatges. “On aniran aquestes persones?”, ha preguntat.

En resposta a la regidora de Ciutadans, Montaner ha dit que l'acord per incrementar en 64 milions d’euros la inversió en habitatge a la ciutat al qual l'Ajuntament va arribar amb la Generalitat permetrà mobilitzar més habitatge, però ha lamentat que la inversió de la Generalitat segueixi sent inferior a la de l'Ajuntament. El regidor d'Habitatge també ha apuntat que s'està fent un “seguiment” a les persones que estan a la llista d'espera i que “es van posant habitatges a la mesa d'emergència”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article