La Creu Roja a Catalunya inicia la distribució de dos milions de quilos d'aliments

Es tracta de la segona fase d'un programa que ja ha repartit 1,6 milions de quilos


La Creu Roja a Catalunya ha iniciat la distribució de 2,2 milions de quilos d'aliments entre més de 101.500 persones vulnerables en el marc de la segona fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària. La primera fase va finalitzar al juliol amb més d'1,6 milions de quilos repartits entre 100.766 persones.

Aquest programa, confinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides i pel pressupost de l'Estat, inclou la distribució total de 84 milions de quilos a tota Espanya. En aquesta segona fase, la Creu Roja treballarà amb més de 290 entitats perquè les persones més desafavorides puguin preparar un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos bebès.

Els aliments distribuïts són de caràcter bàsic, poc peribles, i de fàcil transport i emmagatzematge. Es reparteix arròs blanc, mongetes cuites, llet pasteuritzada, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, mongetes verdes en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols o oli d'oliva.

Són aliments especialment nutritius que contribueixen a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, de la infància. Aquesta cistella d’aliments l’han elaborada conjuntament experts en nutrició de la Creu Roja, la Federació de Bancs d'Aliments i de l’administració.

“El Programa d'Ajuda Alimentària és una eina fonamental per lluitar contra la pobresa cronificada i l'exclusió social de les famílies que atenem a casa nostra”, ha apuntat el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera. Aquest dimarts es commemora el Dia Mundial de l'Alimentació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article