Salut calcula que hi ha més de 2.000 persones amb Parkinson a les comarques gironines

L'Hospital Santa Caterina acollirà aquest dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia per part dels pacients

Salut calcula que a les comarques gironines hi ha més de 2.000 persones amb Parkinson. Una xifra que s'eleva fins a les 18.000 a Catalunya, a 150.000 a Espanya i a 6,3 milions a tot el món. L'hospital Santa Caterina de Salt acollirà aquest dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia per part dels pacients.

L'objectiu és facilitar als malalts les pautes perquè identifiquin els símptomes i reconeguin en quin estadi es troben. Segons diferents estudis epidemiològics, un 0,3% de la població major de 40 anys pateix aquest malaltia degenerativa que genera moltes dificultats per desenvolupar activitats quotidianes.

S'estima que més de 2.000 persones de la Regió Sanitària de Girona pateixen Parkinson. A Catalunya, la xifra se situa a les 18.000 i a Espanya, en unes 150.000. Es tracta d'una patologia degenerativa que es caracteritza pels símptomes motors i no motors i que impedeix a les persones que la pateixen desenvolupar les activitats quotidianes amb normalitat.

Els símptomes més coneguts són els motors, com ara la tremolor, la rigidesa o la lentitud, però n’hi ha d’altres, com els trastorns de l'ànim (apatia, depressió) i de la conducta, amb problemes de son i restrenyiment, que condicionen molt la qualitat de vida.

L’Hospital Santa Caterina acollirà dijous unes jornades sobre la malaltia. La trobada, que també es farà divendres a Blanes, té com a objectiu facilitar al pacient pautes per a la identificació dels símptomes i el reconeixement de l'estadi de la malaltia, així com mantenir línies de treball unificades entre les associacions de pacients de la demarcació i el professional mèdic involucrat en el tractament d'aquests pacients.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article