El Ministeri de Justícia facilitarà el canvi de nom als menors d'edat transsexuals als registres civils

Ho farà amb una instrucció transitòria fins que es reformi la Llei que ara només permet fer-ho als majors d'edat


El Ministeri de Justícia ha anunciat que facilitarà el canvi de nom als menors d’edat transseuxals als Registres Civils. La decisió s'ha anunciat després d'una reunió amb l'associació de famílies d'aquest col·lectiu Chrysallis, que ha recordat a la ministra Dolores Delgado que fins ara no s'ha atès la Proposició no de Llei aprovada al Congrés dels Diputats l'octubre del 2016 que instava, precisament, a dictar aquesta instrucció.

Ara des de Justícia es preveu tirar-la endavant i es recorda que és una mesura transitòria, que ha de servir mentre no s'aprova la reforma de la Llei que reserva el canvi registral de sexe només a les persones majors d'edat.

Des de Justícia s'indica que sense aquesta instrucció, “en moltes ocasions el canvi de nom resultava impossible” al Registre Civil, perquè la llei que regula aquest organisme, que data del 1957, prohibeix “la imposició de noms que indueixin a error pel que fa al sexe de la persona”.

Després de la reunió, el director general dels Registres i del Notariat, Pedro Garrido Chamorro, que també hi ha assistit, ha afirmat que la regulació actual “vulnera drets fonamentals” dels menors transsexuals i “llasta el seu desenvolupament personal d'acord a la pròpia identitat sexual”, aspectes que s'intentarà “evitar” tant ala instrucció com a la reforma legal en tramitació parlamentària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article