El Homrani reclama a Europa gestionar des de Catalunya els fons per a l'acollida de persones migrades

El conseller denuncia que l’Estat es queda en exclusiva tots els recursos per a actuacions vinculades a la gestió de fronteres


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reclamat aquesta setmana a la Comissió Europea que Catalunya pugui gestionar els fons que rep l’Estat espanyol per a l’acollida de persones immigrades. També ha expressat la seva preocupació pel fet que l’agenda europea se centri exclusivament en el control dels fluxos migratoris i, en canvi, creu que s’hauria d’impulsar la convivència, la diversitat i la interculturalitat.

Així li ho ha expressat a la directora general de Migracions i Afers Interiors de la Comissió Europea, Paraskevi Michou, en una trobada que pretenia buscar mesures per abordar la immigració. “Cal que lluitem contra la xenofòbia i els populismes racistes i antieuropeus”, ha asseverat el conseller.

Pel que fa al Fons europeu d’Asil, Migració i Integració, que Espanya va rebre, per al període 2014-2020, el Conseller El Homrani ha denunciat que ni la Generalitat ni els ajuntaments no reben cap finançament per a l’acollida i la inclusió de les persones immigrades.

El procés d’acollida i inclusió es basa fonamentalment en les competències de la Generalitat, mentre que l’Estat es queda en exclusiva tots aquests recursos per a actuacions vinculades a la gestió de fronteres i dels sistemes de protecció internacional. Aquest desajust perjudica, segons Afers Socials, l’accés a la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades, especialment les polítiques de millora d’oportunitats en l’àmbit de l’aprenentatge lingüístic, l’educació i de l’ocupació.

És per això que a la reunió, el Conseller ha demanat a la directora general que el repartiment dels fons a nivell estatal inclogui els nivells subestatals que tenen la competència directa en primera acollida i en polítiques d’integració, com ara educació, ocupació, salut o serveis socials. Michou s’ha compromès a revisar aquest sistema.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article