La FEDAIA reivindica els “serveis idonis” a les necessitats dels menors d'edat estrangers no acompanyats

El 22è Fòrum de l'entitat aborda el dolor d'infants i adolescents en situació de vulnerabilitat


La presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez, ha demanat la necessitat d'oferir “serveis idonis i adequats” a les necessitats dels joves menors d'edat estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya.

Ha explicat que són joves que busquen “una vida millor” i que arriben “amb el desig de fer realitat un somni”. Per això considera que és una responsabilitat de la societat, acollir-los i treballar per garantir que arribin a ser “ciutadans de ple dret”.

Per això, Martínez, s’ha conjurat que la FEDAIA treballi “tossudament” per garantir els drets i la cura dels professionals, els referents directes i afectius en l'atenció als infants i joves. Precisament el dolor i la dimensió emocional dels infants i adolescents ha centrat el 22è Fòrum FEDAIA.

Per Martínez, la situació actual dels joves migrants sense referents familiars, ha deixat de ser “d’emergència” per convertir-se en estructural. La presidenta de FEDAIA també ha reivindicat la tasca dels professionals que no poden treballar sempre en “condicions òptimes” i en situacions que posen en risc el propi sistema.

En aquest sentit, la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, ha reiterat que l'arribada dels joves migrants és un “repte de país” i garantir el sistema de protecció, un “deure moral”.

Oliva ha participat a la inauguració del 22è Fòrum FEDAIA, centrat el debat en la dimensió emocional dels infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. Per la directora de la DGAIA, ha recordat que adolescents i joves atesos tenen el nexe comú d'un dolor, un buit o un fet traumàtic que els condiciona el seu desenvolupament. “Posar l’infant al centre és precisament, el que es reivindica en les polítiques d’atenció”.

El Fòrum FEDAIA ha reunit aquest dijous i divendres, ponents com Francisco Javier Romeo Biedma, psicòleg i consultor en afectivitat, Marion Charreau, cartògrafa de la informació, o Josu Arrospide, psicòleg i psicoterapeuta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article