El Consell General d'Infermeria celebra el nou decret perquè “posa fi a una de les majors injustícies” del col·lectiu

El president de l'organització valora la seguretat jurídica que tindran a partir d'ara les infermeres


El president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, ha destacat que el reial decret que el Consell de Ministres ha aprovat d'aquest divendres i que permetrà a les infermeres receptar alguns medicaments “posa fi a una de les majors injustícies que ha patit” el col·lectiu i ha celebrat que és “un dia històric per a la nostra sanitat”. Pérez ha assenyalat que les infermeres porten anys “desenvolupant el seu treball conscient que a l'hora de prendre algunes decisions”, però admet que se “l’estaven jugant per la falta de seguretat jurídica i, tot i això, ho fèiem per als nostres pacients”.

“La situació jurídica de les nostres professionals estava a l'aire, ens dona una seguretat jurídica impressionant. El treball de tants anys d'exercici professional es legalitza a través del reial decret”, ha afirmat, per reblar que el col·lectiu pot estar “tranquil”.

“Va passar una situació similar quan vam tenir l'oportunitat de firmar a Andalusia aquell decret que actualment és una realitat i era lamentable que en altres comunitats autònomes hi hagués fins i tot demandes contra professionals per prescriure un paracetamol, quan el pots comprar en una farmàcia”, ha afirmat Pérez. I ha afegit que “hi va haver sancions a professionals perquè no es contemplava la possibilitat que la infermeria pogués fer aquest tipus de prescripció”.

El president de l'organització professional ha agraït a la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, que el nou reial decret s'hagi aprovat abans de la campanya de vacunacions. “En un mes i pico han aconseguit tirar endavant un tema que portàvem tantíssims anys lluitant per aconseguir”, ha afirmat.

“Darrere vindran especialitats i altres qüestions que ens asseurem a negociar i segur que ho tirarem endavant”, ha assenyalat. També ha valorat que el real decret ha establert “un marc de diàleg i col·laboració amb els metges que estableix les bases per continuar treballant”.

La ministra de Sanitat ha mantingut aquest divendres una trobada amb el president del Consell General d'Infermeria i el president del sindicat SATSE, Manuel Cascos, en què els ha traslladat l'aprovació per part del Consell de Ministres del nou reial decret.

El president del SATSE ha valorat que és un dia “molt important” per a la infermeria, que “adquireix competències per a 300.000 professionals”. També ha agraït a la ministra la “sensibilitat, agilitat i "visió política” per al Sistema Nacional de Salut. “Els principals beneficiaris d'aquesta situació són els pacients i els ciutadans i, evidentment, també les infermeres i infermers”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article