TEB crea la cooperativa ‘Repartiment en bones mans’ per impulsar la distribució ecològica de quilòmetre zero

El repartiment de productes serà a peu i sense emissions de CO2, i es podran adherir a la iniciativa diferents entitats del territori


El Grup Cooperatiu TEB ha estrenat, aquest mes, la marca ‘Repartiment en bones mans’ per impulsar el seu model de repartiments ecològics i de proximitat arreu de Catalunya. La imatge corporativa estarà gestionada per una nova cooperativa de segon grau, a la qual s’hi podran adherir diferents entitats del territori.

La nova entitat neix inicialment amb dues cooperatives de primer grau, TEB Solucions i TEB Bellvitge, les assemblees de les quals van acordar el 27 de setembre passat deixar d’operar les marques Porta a Porta i Compra i Servei per treballar sota el paraigües de Repartiment en bones mans.

L’aliança està oberta a adhesions d’altres entitats que vulguin replicar en el seu territori de referència un model d’èxit que ja opera en una desena de mercats municipals i una trentena supermercats de l’àrea de Barcelona i dóna feina a més de 60 persones amb discapacitat intel·lectual.

La cooperativa de segon grau compartirà la imatge de marca i fomentarà la transferència de coneixements entre les entitats associades per facilitar les sinèrgies i la replicabilitat del model. En cap cas, però, suposarà una integració econòmica, i cada entitat conservarà la seva plena autonomia a l’hora de facturar-se els serveis realitzats.

El projecte compta amb el suport de la convocatòria 2017 de les subvencions a projectes singulars, la xarxa d’ateneus cooperatius i projectes aracoop, per al foment de l’economia social i el cooperativisme.

Repartiments ecològics i socialment responsables

Repartiment en bones mans és una iniciativa social sense ànim de lucre que dóna oportunitats laborals a col·lectius de persones amb risc d’exclusió social. Aposta per repartiments ecològics i de proximitat, a peu i sense emissions de CO2, la qual cosa facilita, segons l’entitat, “una major inclusió social dels treballadors en les comunitats on treballen”. Al mateix temps, ofereix també serveis de llunyanies als clients que ho requereixin.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article