Un treball artístic del Bages fet per persones amb trastorn mental segueix l'estela del bosc d'Oma basc

‘Obrint camins’ és el títol del projecte i també de l'exposició d'Oriol Segon que mostra tot el procés de la intervenció artística


Des del passat 20 d’octubre i fins el proper 18 de novembre el Museu Comarcal de Manresa acull l’exposició ‘Obrint camins’, que neix fruit d’un treball artístic realitzat el passat mes de setembre a Avinyó (Bages).

En aquest treball, impulsat per la Fundació Setba i sota la direcció de l’artista local Quim Moya, persones amb trastorn mental d’AREP, Salut Mental Catalunya Anoia i Ràdio Nikosia, han intervingut sobre una trentena d’arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó, seguint l’estela que va deixar el pintor i escultor basc Agustín Ibarrola al bosc d’Oma (Bizkaia), i buscant la complicitat entre l’art i l’entorn rural.

Aquesta proposta creativa està emmarcada dins dels principis del Land Art (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça. A més, s’integra dins un projecte de recuperació els camins de la transhumància que ha iniciat l’Ajuntament d’Avinyó i diversos municipis de la comarca.

El fotògraf Oriol Segon Torra ha realitzat el treball documental de tot el procés que es pot veure a l’exposició que acull el Museu Comarcal de Manresa. Aquesta, mostra les fotografies de la intervenció artística, els dibuixos preparatoris i un muntatge fet pels participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article