Concentració a l'Hospitalet per reclamar una solució per les persones migrades desallotjades de l'Ateneu La Pua

Reclamen que se'ls permeti empadronar-se per tenir els mateixos drets que la resta de la ciutadania


Una vintena de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a les portes de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per reclamar una solució per les set persones migrades que divendres passat van ser desallotjades pels Mossos d'Esquadra de l'Ateneu La Pua, un espai ocupat del barri de Santa Eulàlia.

Els concentrats han denunciat que el consistori ha estat "còmplice" del desallotjament "per mirar de nou cap a una altra banda" i han reclamat que aquestes set persones, membres del col·lectiu 'TancadaLH', puguin empadronar-se per tenir els mateixos drets que la resta de la ciutadania.

Des de dissabte els desallotjats s'estan a l'Ateneu El Pahtio del barri de Pubilla Cases. Cristina Extremera, portaveu del col·lectiu 'TancadaLH', ha lamentat la passivitat de l'ajuntament per trobar una solució per aquestes set persones que després de ser desallotjades de La Pua pateixen una doble discriminació: la de no tenir accés a la ciutadania i la de veure's expulsats del lloc on vivien el que els deixa en una situació de greu vulnerabilitat.

En un comunicat llegit durant la concentració, els desallotjats han volgut deixar clar que només estan reclamant ser reconeguts com el que són: veïns de l'Hospitalet de Llobregat des de fa mesos. "No estem reclamant assistencialisme, estem reclamant els mateixos drets que les persones nascudes aquí", han afegit.

Extremera també ha volgut agrair el suport de tota la gent de la ciutat que els està fent costat i "la generosa resposta' de l'Ateneu El Pahtio que el mateix divendres va acollir els set desallotjats.

Els manifestants han deixat clar que mantindran la lluita tot el temps que calgui per defensar els drets d'aquestes persones. En aquest sentit, han convocat un acte reivindicatiu el pròxim dissabte a les 11 del matí al Mercat de Santa Eulàlia per "recuperar la solidaritat de la gent". Els membres de la 'TancadaLH' sortiran a les 10 de l'Ateneu La Pua per sumar-se a l'acte conjunt 'Can Trinxet Viu al Carrer'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article