El Govern es compromet a ampliar les beques menjador creant un nou tram que cobreixi el 80% del servei

L'objectiu és afavorir aquelles famílies que no compleixen els requisits per cobrar el 100% i que el 50% els és insuficient


El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, s'ha compromès aquest dimecres a incrementar les beques menjador amb la creació d'un nou tram que cobreixi el 80% del cost del servei. Seria un tram intermedi entre els dos existents actualment que sufraguen el 50% o el 100%.

En resposta a una interpel·lació del PSC durant el ple del Parlament, el conseller ha reconegut que moltes famílies que no compleixen els requisits per cobrar el 100% del que costa el servei de menjador no fan prou si només se'ls finança la meitat i que calia trobar una solució per satisfer de manera més equitativa les seves necessitats. El Departament d'Ensenyament va destinar l'any passat 70 milions d’euros a beques menjador.

El conseller Bargalló també ha reconegut que el Govern vol tenir enllestit en breu el nou decret de menjadors que, entre d'altres aspectes, vol incloure que el servei, fins ara gestionat majoritàriament per les AMPA i entitats del tercer sector, el passi a gestionar la Generalitat. Bargalló ha reconegut que en molts casos el servei s'està prestant amb molta qualitat però que cal una regulació.

Amb l'objectiu de garantir “que res es privatitzi”, el Govern vol que tots els centres educatius adjudiquin la gestió del servei amb un concurs públic. Com que l'objectiu “no és trencar res que funcioni”, Bargalló ha anunciat una moratòria d'entre dos i quatre anys perquè tots els centres s'adaptin a la nova disposició. “La millor manera de garantir que res es privatitza es que tot el procés es faci amb un concurs públic”, ha resumit.

Bargalló també ha volgut aclarir que siguin els consellers comarcals, els serveis educatius o les mateixes escoles les que prenguin la decisió d'escollir la concessió, els pares tindran dret a dir-hi la seva i que els motius econòmics no podran superar el 40% del concurs. La resta, el 60%, hauran de ser motius socials, sanitaris i educatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article