La Generalitat i l'Estat pacten recuperar part de les lleis d'habitatge catalanes suspeses pel TC

Es podran tornar a expropiar habitatges que portin més de dos anys desocupats i reallotjaran obligatòriament persones amb risc de desnonament


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres a la tarda un “acord interpretatiu” amb el govern espanyol per rescatar les lleis catalanes d'habitatge tombades pel Tribunal Constitucional a finals del 2017. En concret, han pactat que la Generalitat podrà recuperar la Llei 24/2015 i la 4/16 sobre emergència habitacional. No obstant això, el govern de Pedro Sánchez manté el recurs en els articles 1 i 2, i en la disposició transitòria primera, que aborden subrogacions d'hipoteques i dacions en pagament.

Fonts de Moncloa s'han felicitat per l'acord i han afirmat que al govern espanyol estan “satisfets” perquè demostra la importància del “diàleg” i la “negociació”. També han subratllat que l'acord assolit té “ple respecte a l’ordenament jurídic”. Calvet, però, ha lamentat que l'executiu espanyol no hagi retirat el recurs sencer, tal com, ha dit, s'havia compromès el govern del PSOE, però ha celebrat que es podrà recuperar la mediació amb grans tenidors i famílies afectades i recuperar el reallotjament obligatori per a persones amb risc de ser desnonades.

També es recuperarà la capacitat per expropiar habitatges de grans tenidors que portin més de dos anys desocupats. El conseller espera que l'acord sigui plenament efectiu els primers quinze dies de novembre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article