Open Arms abandona Gibraltar després que no hagi pogut concretar l’ajuda amb el govern espanyol

“Salvem vides i tenim un compromís amb les que es perden en silenci”, afirma l'entitat, que feia dos mesos que esperava una resposta


La Fundació Proactiva Open Arms ha anunciat aquest dijous a la tarda que el seu vaixell abandona l'estret de Gibraltar després de dos mesos en no haver pogut concretar cap tipus de col·laboració amb el govern espanyol per formar part del dispositiu de Salvament Marítim i rescatar persones que travessen el Mediterrani per aquest punt.

A finals de setembre el govern de Pedro Sánchez oferia aquesta possibilitat a l'entitat, que la va acceptar i va enviar el seu vaixell a Andalusia. Ara, però, l'oenagé anuncia que la col·laboració no s'ha posat en marxa i que tornen a la base de Barcelona per preparar una nova missió.

A través de Twitter, un dels màxims responsables d'Open Arms, Òscar Camps, s'ha adreçat directament al president del govern espanyol per explicar-li que “dos mesos després d'anunciar” la col·laboració “no s'ha posat en marxa”. Una col·laboració que, segons l'entitat, passava per entrar a formar part de l'operatiu de Salvament Marítim al sud d'Espanya.

Tant a través d'aquest canal com de Facebook, l'entitat ha recordat que el seu objectiu és “salvar vides” i que té un “compromís amb totes aquelles que es perden en silenci al Mediterrani”. Finalment, l'entitat ha anunciat que torna a la base de Barcelona “per posar en marxa una nova missió”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article