El Síndic alerta que la manca d’acció de les administracions està “enquistant” la venda ambulant

Ribó reclama lluitar contra les màfies, donar una sortida als venedors i denunciar les persones que compren productes il·legals


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s'ha queixat aquest divendres de la falta d'actuació de les administracions per acabar amb el fenomen del top manta. Aquesta actitud, ha avisat, està “enquistant” el problema. Ribó ha emès una nova resolució sobre aquesta qüestió on reclama un pla de xoc per acabar amb la venda il·legal, amb accions coordinades contra les màfies i sortides laborals i socials per als venedors.

Després de diverses reunions a petició d'alguns ajuntaments afectats, el Síndic diu que no li consta que s'estigui actuant de forma sistemàtica per posar fre a les màfies. A més, proposa que l'Agència Catalana del Consum i altres organismes destinin personal inspector per denunciar les persones que compren productes als manters.

Al seu parer, els consumidors han de prendre consciència que estan adquirint productes falsificats, i que ho estan fent d'una manera irregular. Ribó adverteix que estan “perpetuant pràctiques econòmiques que posen en dubte els principis de l'estat del benestar”.

Pel que fa als manters, ha indicat que s'han de tractar tenint en compte la seva especial vulnerabilitat, però ha afegit que “això no vol dir que se'ls eximeixi de complir les obligacions ciutadanes”. “Les administracions i els agents de l'autoritat han d'actuar per fer complir la llei en tots els aspectes. No actuar degudament és una negligència de les administracions en el deure de fer complir les lleis”, ha insistit.

En tot cas, sí que ha defensat donar als venedors les sortides laborals i les prestacions socials que necessitin per sortir d'aquesta activitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article