Sabadell posarà en marxa les parades d'autobús intermèdies nocturnes el proper mes de novembre

El ple municipal ha donat llum verda a la proposta que pretén incrementar la seguretat dels passatgers, especialment de les dones


Les parades intermèdies nocturnes i sota demanda en el servei de bus urbà de Sabadell entraran en funcionament el proper mes de novembre. El ple municipal del mes d'octubre ha donat llum verda a la proposta per unanimitat. La iniciativa pretén incrementar la seguretat dels passatgers, especialment de les dones.

L'horari en què s’aplicarà serà de les deu del vespre a les sis del matí, tots els dies de l'any. Els usuaris o usuàries que vulguin baixar en una parada intermèdia hauran d'adreçar-se amb antelació a la persona que condueix el vehicle i comunicar-li la intenció de baixar en un punt concret, que mai podrà ser fora de la ruta que té establerta l'autobús.

La posada en marxa d'aquestes parades respon a una demanda creixent, sobretot d'usuàries, que sentien incomoditat per haver de caminar massa en hores de foscor des de les parades habituals. “Fa setmanes que treballem aquesta proposta, observant també iniciatives com la de Terrassa. En aquest sentit, celebrem que hi hagi partits de l’oposició que s’hagin sumat a la nostra iniciativa mitjançant mocions al ple municipal”, ha expressat Xavi Guerrero, regidor d’Espai Públic.

El conductor o conductora buscarà un lloc amb accés directe a la vorera o al voral –per exemple davant de passos de vianants o guals–, sempre que interpreti que no hi ha perill per a la seguretat vial en general, tant de la persona que baixa del vehicle, com d'altres usuaris de la via pública o el mateix vehicle.

La baixada es farà sempre per la porta de davant, perquè el personal de conducció pugui comprovar fàcilment la idoneïtat del punt de parada i tenir-ne un millor control. Tanmateix, els usuaris que necessitin la rampa per a persones amb mobilitat reduïda podran fer servir la porta intermèdia.

En el cas que no sigui possible atendre la petició per motius de seguretat, es deixarà a l'usuari o usuària a la parada següent més propera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article