Més de 40 experts creen el primer índex de pobresa i precarietat femenina a Barcelona

Es faran propostes i polítiques municipals a partir de les conclusions de l'estudi


Més de 40 experts s’han trobat aquest dissabte al Disseny Hub Barcelona per crear el primer índex sobre pobresa i precarietat femenina. Periodistes de dades, visualitzadors, analistes i experts en pobresa i precarietat femenina analitzaran diferents variables per tal de determinar quin nombre de dones es troben en situació d'exclusió, precarietat o pobresa a la ciutat.

Variables com la manca de temps, la sobrecàrrega de treballs o l'estat de salut s'estudiaran amb perspectiva de gènere per tal de generar propostes i polítiques municipals per lluitar contra la pobresa i la precarietat que afecten les dones.

Per la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, “Barcelona no és una ciutat lliure de pobresa, més d’un quart de la població es troba en risc o en situació d’exclusió. El 55% són dones i el 45% homes. Aquest índex, però, anirà més enllà els recursos materials disponibles. Analitzarà altres aspectes de la precarietat com és la manca de temps, la sobrecàrrega de treballs o l’estat de salut de les dones”. I afegeix que “disposar d’aquestes dades permetrà seguir afrontant reptes de ciutat i millorar l’enfocament de les polítiques públiques”.

En el marc de l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha plantejat la creació d’aquest índex que permetrà visibilitzar les desigualtats social de gènere en la vulnerabilitat social i obtenir dades que seran obertes, transparents i reutilitzables.

Aquest índex es durà a terme a partir de tres fases: l’expedició de dades, el grup de treball Delphi i l’elaboració final de l’índex. Un cop s’obtenen les dades, tindrà lloc el grup de treball amb mètode Delphi, que és una tècnica que es basa en un panell d’especialistes que treballen en xarxa. Així doncs, a partir de la documentació inicial sorgida de l’expedició de dades, es convocarà a persones expertes en la matèria i en gestió de la informació. Durant un mes a partir del Datatón, i fent aportacions a la xarxa, aquestes persones aniran ajustant les variables. Al final, el procés tindrà com a resultats l’ampliació de fonts de dades i una nova proposta de metodologia per elaborar l’índex final.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article