L'aporofòbia, més a prop de ser considerada un delicte

El president espanyol, Pedro Sánchez, es compromet a incloure l'odi als pobres al codi penal


L’aporofòbia, l’odi als pobres, és més a prop de ser un delicte. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que impulsarà una reforma del codi penal per poder incloure el rebuig a les persones pobres com un agreujant per als seus agressors. El govern espanyol no haurà d’aprovar cap projecte de llei, sinó que es podrà tramitar com a proposició de llei, segons es va acordar per unanimitat al Congrés.

De fet, segons les dades de Càritas i de la Federació d’Associacions per a l’atenció de persones sense llar, a l’Estat espanyol hi ha més de 30.000 persones que viuen al ras, i gairebé la meitat d’aquestes admeten haver patit violència per odi.

A més, també des de l’esclat de la crisi econòmica, el nombre de persones que viuen al carrer s’ha incrementat a tot l’Estat un 38% i quatre de cada deu persones fa ja tres anys que es troben en aquesta situació de pobresa extrema.

De fet, les xifres apunten que el 60% de les persones sense sostre tenen estudis secundaris i un 12% estudis superiors, però moltes arrosseguen problemes de salut física o mental. De fet, des del Ministeri de Foment es treballa, segons ha explicat Sánchez, per la reorientació del Pla Estatal d’Habitatge per al 2021, amb la voluntat d’incorporar un tracte específic per a les persones que no tenen llar, i que integri d’alguna forma el treball amb serveis socials.

Així mateix, també es treballa per crear un grup de treball entre ministeris que coordini accions alhora amb les comunitats autònomes i, fins i tot, amb les corporacions municipals, així com entitats de l’acció social. En aquestes reunions, es preveu poder actualitzar les dades sobre sensellarisme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article