Els responsables dels pisos rusc impedeixen per segon cop que l'Ajuntament de Barcelona aturi les obres

El consistori sosté que els promotors no disposen de la llicència d'obres preceptiva

Els responsables dels pisos rusc que la firma Haibu 4.0 construeix al número 108 del carrer Constitució de Barcelona han impedit per segona vegada que l'Ajuntament aturi les obres, segons han informat ells mateixos. El consistori afirma que l'empresa no té permís per fer el bloc de minipisos, però a Haibu 4.0 afirmen que el que fan és un bloc exposició per ensenyar com podria ser l'habitatge. Tot i això, el responsable del projecte assegura que a finals d'any hi haurà una dotzena de pisos rusc en funcionament a Barcelona per encabir fins a 500 persones. “Demà el nostre equip jurídic avaluarà els passos a seguir”, han indicat els responsables de la firma després d'impedir a la comitiva municipal que aturés les obres.

El dimarts de la setmana passada els promotors d'aquesta iniciativa ja anunciaven que no pensaven parar el projecte fins que ho digués un jutge. Ho deia a l'ACN el gerent de Haibu 4.0, Marc Olivé, que explicava que començarien a allotjar persones a mini habitatges encara que no tinguessin llicència per fer-ho. Olivé preveia tenir en funcionament “una dotzena” de pisos rusc a Barcelona a finals d'any amb capacitat per allotjar “400 o 500 persones”.

Olivé demanava a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i al conseller de Territori, Damià Calvet, que adaptessin la normativa i creessin un tipus de “llicència especial” per als pisos rusc. “Si no troben cap manera d’encaixar el nostre projecte, que es posin a treballar”, deia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article