Suspès el desallotjament al Gòtic d'una casa ocupada per una vintena de persones després de la pressió veïnal

L'edifici, al número 3 del carrer Correu Vell, és propietat d'un fons d'inversió i el jutjat va donar de marge fins demà per buidar-lo


Els Mossos d'Esquadra han suspès el desallotjament d'un edifici de pisos del Barri Gòtic de Barcelona, on hi viuen una vintena de persones inclosos quatre menors i dues embarassades, després que nombrosos veïns s'hagin concentrat a les portes del bloc.

El jutjat va donar de marge fins aquest dimecres per desallotjar-lo, així que la policia catalana encara té unes quantes hores per tornar a intentar buidar-lo. L'edifici, situat al número 3 del carrer Correu Vell, és propietat d'un fons d'inversió, Soverino BCN Investments. La finca està ocupada des del passat mes de gener en protesta per l'especulació immobiliària que està expulsant els veïns del barri.

Els ocupants asseguren que a l'interior hi viuen 23 persones de diferent perfils: dues famílies amb menors, joves, estudiants i gent major d'edat. També hi ha dues embarassades. Segons va explicar l'entitat Resistim al Gòtic quan es va produir l'ocupació, el fons d'inversió va adquirir la finca a finals del 2016 i va fer fora els seus veïns amb tot tipus de “xantatges”. Alguns hi vivien des de feia 30 anys. L'edifici té nou pisos i dos locals.

Desenes de persones s'han concentrat per aturar el desallotjament amb una pancarta amb el lema 'Ens quedem a Ciutat Vella'. Han celebrat amb aplaudiments que els Mossos marxessin, però també han alertat que encara tenen un dia per actuar.

Beatriz Riera, una de les persones que viu a la finca, està embarassada de sis mesos i té una filla de sis anys. Ha explicat que aquest és el segon desallotjament que aturen gràcies a la pressió ciutadana. En aquest cas, ha indicat que els Mossos no han arribat ni a presentar-se. “La cosa ha estat tensa però gràcies a tots els veïns s'ha pogut aturar sense violència, perquè en altres llocs fan servir la violència”, ha remarcat.

Riera ha assegurat que no té on anar si la fan fora de Correu Vell, perquè s'ha adreçat a serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona però no li han donat cap solució. “Si em fan fora d'aquí hauré de marxa a ocupar un altre lloc”, ha constatat.

Aquest segon intent de desallotjament tenia data oberta, entre el 15 d'octubre i el 31. Els ocupants han viscut aquests dies en tensió perquè sabien que qualsevol dia podien arribar els Mossos. La dona també ha remarcat que la propietat no vol parlar amb els ocupants i que fins i tot van enviar una empresa especialitzada en desallotjaments, que van entrar trencant la porta de nit. Els veïns van ajudar-los a resistir.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article