El Govern aposta per treure els punts per a fills i germans d'exalumnes i per a celíacs en la pròxima preinscripció escolar

Ensenyament vol “potenciar la igualtat d'oportunitats” i obre una consulta prèvia amb la comunitat educativa


El Govern vol treure els punts per a fills i germans d'exalumnes i per a celíacs en la pròxima preinscripció escolar. El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts obrir un procés de consulta prèvia a l'elaboració d'una modificació del decret d'admissió de l'alumnat als centres educatius de l'any 2007, i aposta per introduir aquests dos canvis amb l'objectiu de “potenciar la igualtat d’oportunitats en el marc de l’educació inclusiva”.

El Departament d'Ensenyament vol dur a terme la consulta prèvia per comprovar l'opinió de la comunicat educativa i dels diferents sectors afectats. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat que l'objectiu és que els canvis ja es puguin aplicar en la preinscripció del curs que ve.

El Govern vol modificar dos aspectes de l'actual decret d'admissió d'alumnat. D'una banda, eliminar els punts per pare, mare, tutors o germans exalumnes que han estat escolaritzats al centre. Ensenyament considera que “l’escolaritat ha de ser equilibrada” i, per tant, “s’eliminen aquests punts complementaris per afavorir l’equitat i la igualtat en l’accés”. La portaveu del Govern, però, ha remarcat que es mantindran els punts per a alumnes amb germans que segueixen escolaritzats al centre.

L'altre aspecte que l'executiu vol modificar és l'eliminació de la puntuació per malaltia crònica que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosa la celiaquia. L'executiu assenyala que actualment els menjadors escolars ja incorporen menús específics per a alumnat amb aquestes malalties.

Artadi ha assegurat que aquestes són una de “les primeres mesures que pren el Govern per lluitar contra la segregació escolar que podran implantar-se a partir del curs vinent”. La portaveu ha remarcat la necessitat d'iniciar ja la tramitació perquè el decret pugui ser aprovat a principis del 2019 i es pugui aplicar a partir del curs vinent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article