L’Aliança contra la Pobresa Energètica “dona carabasses” a la subministradora Naturgy

La plataforma acusa la companyia “d’ignorar les famílies” que demanen la condonació dels deutes amb una acció directa


L’Aliança contra la Pobresa Energètica ha volgut aquest dimecres “donar carabasses” a la subministradora Naturgy, per denunciar els inclompliments amb els seus usuaris. La plataforma acusa la companyia “d’ignorar reiteradament les famílies” que demanen la condonació dels deutes amb una acció directa.

La protesta ha consistit a ocupar la seu de l’empresa energètica al carrer de Mallorca de Barcelona per tal de denunciar “la passivitat de la companyia davant les sol·licituds de condonació de deute presentades el passat mes de juny”. Aprofitant la festivitat de Halloween, i disfressades per a l’ocasió, han preparat l’acció per “mostrar que l’empresa forma part de l’oligopoli que ignora les famílies en situació de vulnerabilitat”.

Ho han fet, els ingregants de l’APE, entregant “simbòlicament” carabasses. Consideren que, després de l’èxit aconseguit amb Aigües de Barcelona, del grup Agbar, que va condonar el deute pendent de milers de famílies de Barcelona i altres poblacions de l’entorn després d’una campanya de pressió, ara han de fer al mateix amb l’empresa Naturgy.

De fet, recorden que gràcies a la Llei 24/2015, s’han aturat a Catalunya més de 40.000 talls des de la seva entrada en vigor, però no s’ha resolt la qüestió de les factures impagades, ja que les companyies s’han negat a signar convenis amb les administracions, tal i com s’establia a la norma, per tal que fossin les empreses qui assumisin el deute de les famílies. L’única resposta de Naturgy a aquest problema ha estat el fraccionament del pagament, denuncien.

També alerten de la nefasta política de l’empresa en quant a la reclamació de deute a aquests col·lectius. “Naturgy, tot i saber que es tracta de persones en situació de vulnerabilitat, contracta els serveis d’empreses de recobrament i despatxos d’advocats de dubtosa ètica i professionalitat, que assetgen amb trucades diàries i cartes periòdiques a les famílies endeutades i a les quals s’amenaça de tall”, alerten a l’APE.

“Si de veritat Naturgy vol erigir-se com una companyia socialment responsable, el que hauria de fer és començar a canviar les seves prioritats pressupostàries”, assenyala l’APE, que assenyala que amb uns beneficis de 1.360 milions d’euros l’any 2017, a la companyia se li “poden exigir comptes amb les famílies en situació de vulnerabilitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article