Precinten les obres dels ‘pisos rusc’ de Barcelona per “il·legals” i “infrahabitatge”

L'empresa denunciarà l'Ajuntament i considera l'actuació un “punt i final del diàleg” per trobar una “via amistosa”


Les obres dels pisos rusc que es feien al número 108 del carrer de la Constitució de Barcelona, al barri de La Bordeta, han estat precintades aquest dimecres per l'Ajuntament, segons ha informat el mateix consistori, que subratlla que eren “il·legals”. El precinte, s'indica des de l'equip de govern municipal, ratifica la suspensió d'obres ordenada el setembre passat, que els promotors havien impedit dues vegades. També s'informa que el precinte s'ha fet amb l'autorització del Jutjat del Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona, que ha permès que el consistori accedís a la propietat privada per fer-lo efectiu. L'Ajuntament no descarta, si s'escau, retirar maquinària i materials d'obra i tallar l'aigua, el gas i l'electricitat de la finca.

L'Ajuntament havia ordenat als responsables de les obres que les aturessin el 21 de setembre i el 29 d'octubre, però cap de les dues ordres havia estat acatada, segons subratlla el consistori. És per això que es va demanar al jutjat autorització per accedir a la propietat privada i fer efectiu el precinte, un permís que ha estat concedit.

Des del consistori es considera que els impulsors de les obres volien fer-hi “infrahabitatges”, ja que els inspectors han constatat que s'hi feia petits habitacles residencials "que no complirien de cap de les maneres" la legislació vigent en matèria d'habitatge. Finalment, l'equip del govern municipal subratlla que a banda del precinte, retiraran materials i maquinària i es tallarà el subministrament d'aigua, gas i electricitat.

L’empresa assegura que “denunciarà” el consistori

L'empresa Haibu 4.0, responsable dels pisos rusc que es construeixen, ha anunciat que denunciarà aquest divendres al jutjat la paralització de les obres que ha fet aquest dimecres l'Ajuntament. Des de l'empresa afirmen que l'acció de l'Ajuntament suposa un “punt i final del diàleg” per trobar una “via amistosa” per tirar endavant el projecte, i afegeixen que a partir d'ara serà un jutge qui determinarà si les obres es poden tirar endavant o no.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article