L'Observatori Contra l'Homofòbia vol que el Govern suspengui un acte d'Hazte Oír

L'entitat alerta que l'esdeveniment transmet “discurs d'odi” i reclama també que s'acabi de desenvolupar la Llei contra l'Homofòbia


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha instat la Generalitat a suspendre l'acte convocat per l'entitat Hazte Oír que porta per títol ‘Mentides LGTBI’, que està previst per al divendres a Barcelona en el marc d'un cicle de conferències que fa arreu del territori estatal. L'OCH considera que l'esdeveniment “podria contenir un clar discurs d'odi LGTBIfòbic” que, subratllat, vulneraria la llei contra l'homofòbia “i els drets del col·lectiu”, en paraules del president de la plataforma LGTBI-Cat, Joaquim Roqueta. L'OCH recorda que la Generalitat va multar l'any passat Hazte Oír amb 1.707 euros “pels mateixos motius”.

La xerrada d'Hazte Oír a Barcelona porta per títol ‘Marxisme, feminisme i LGTBI’, i anirà a càrrec d'Agustín Laje i Nicolás Márquez. Segons Hazte Oír, la conferència servirà per explicar “les mentides LGTBI”. Diversos col·lectius, com la Crida LGTBI, han convocat una concentració contra l'acte, previst a les vuit del vespre al districte de les Corts. Amb el lema ‘Els nens tenen penis. Les nenes vulva. Que no t’enganyin’, l’autobús d’Hazte Oír ja va intentar arribar a Barcelona l'any passat, però va ser aturat pels Mossos d'Esquadra. També l'Ajuntament de Barcelona va amenaçar amb sancions.

Desenvolupament de la llei contra l'homofòbia

D'altra banda, el coordinador tècnic de l'OCH de Catalunya, Cristian Carrer, ha reclamat durant la Comissió d'Igualtat del Parlament “tot el que la Generalitat deu al col·lectiu LGTBI”. Carrer es referia a la part de la llei contra l'homofòbia que, segons ha dit, encara no s'ha desenvolupat, i que ha concretat en la creació de l'organisme coordinador de polítiques LGTBI i en l'articulació del reglament sancionador de la norma “per posar fi a la impunitat de les agressions per LGTBI-fòbia a Catalunya”.

Carrer ha aprofitat per lamentar el “dèficit de comunicació” entre la Direcció General d'Igualtat i les entitats LGTBI a l'hora de coordinar les polítiques adreçades al col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article