L'Associació pel Dret a Morir de Catalunya impulsa una moció conjunta als ajuntaments europeus a favor de l'eutanàsia

L'agrupació catalana confia que el canvi de govern a Espanya faciliti una llei que despenalitzi la mort assistida


L'Associació pel Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD) ha impulsat una moció conjunta als ajuntaments europeus a favor de l'eutanàsia. En un acte al Parlament Europeu, la presidenta de l'agrupació catalana, Isabel Alonso, ha presentat la proposta amb la idea “d'estendre” el moviment municipalista a favor “d'una mort digna” que hi ha a Catalunya a altres ciutats europees.

“Obrirà nous camins a l'hora de donar suport al dret a morir dignament i amb més autonomia”, ha defensat Alonso en declaracions a l'ACN. A més, s'ha mostrat esperançada que el canvi de govern a Espanya faciliti una llei que despenalitzi la mort assistida.

Si bé la declaració reconeix que calen “canvis legislatius nacionals” per avançar en el dret a l'eutanàsia, el text demana també als municipis que es comprometin implementant “mesures concretes per tal que els drets dels quals ja es disposen siguin aplicats de manera més ajustada a la voluntat de cada persona i al seu concepte de vida digna”. En aquest sentit, la presidenta de l'associació ha celebrat que a Catalunya “pràcticament tots” els ajuntaments donen suport a la proposta del Parlament de Catalunya per despenalitzar l'eutanàsia.

Llei d'eutanàsia a l’Estat espanyol

Així, en aquests moments hi ha dues propostes al Congrés de Diputats relacionades amb aquesta qüestió. Segons Alonso els partits que van votar a favor que les propostes entressin en tràmit parlamentari “són els mateixos” que van votar la moció de censura contra l'executiu de Mariano Rajoy.

“Si ara el tràmit parlamentari és prou àgil en aquest tema, hi hauria d'haver suficient nombre de diputats perquè sortís una llei d'eutanàsia a Espanya i seríem el quart país d'Europa després dels del Benelux en tenir aquesta llei”, ha dit Alonso.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article