La Diputació de Barcelona preservarà el patrimoni arquitectònic per permetre “un retorn econòmic i socialˮ

L’ens ajuda a finançar 200 projectes de 12 comarques de la demarcació de Barcelona


Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que se celebra enguany, la Diputació de Barcelona destina 23.586.642,43€ a preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i rehabilitació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics. Aquesta és la inversió més important feta, en un sol any, per la Diputació de Barcelona.

Pel president de la Diputació, Marc Castells, aquesta és una “aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmicˮ, una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació de Barcelona i “permetrà un retorn econòmic i social en base a la generació d’activitat econòmica, vinculada a la recuperació arquitectònica, però alhora també permetrà, en base a la identitat local dels municipis, crear rutes, crear relats que permetin fer arribar, en aquests municipis, gent d’arreu del territori que els vulgui conèixer i visitarˮ.

A més, assegura que aquesta inversió generarà economies vinculades al món del turisme i “provocarà un benefici colateral extraordinariˮ pel fet que “molts d’aquests béns que la Diputació ajudarà a restaurar podran ser utilitzatsˮ.

Més de 200 projectes

El programa dona suport econòmic a 201 actuacions de les 12 comarques de la demarcació, donant una subvenció del 100% de l’import sol·licitat. El suport té la finalitat de garantir la pervivència del patrimoni arquitectònic i arqueològic local per tal de poder-lo usar o millorar-ne l’ús actual.

Aquest programa, inclòs dins del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, també ha comptat amb un reconeixement específic als petits municipis, de fins a 1.000 habitants, i que consisteix en assistència tècnica i jurídica especialitzada.

El suport de la Diputació de Barcelona al patrimoni arquitectònic no és nou. Fa més de cent anys (1904), Enric Prat de la Riba va crear el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), conegut antigament com a Servei de Catalogació i Conservació de Monuments.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article