Les associacions veïnals carreguen contra el Tribunal Suprem per afavorir els “lobbies econòmics”

La CONFAVC crida a mobilitzar-se aquest 9 de novembre “contra els abusos bancaris” i titlla la justícia de “sistema podrit”


Les associacions veïnals catalanes carreguen contra el Tribunal Suprem per la sentència sobre les hipoteques, que carrega les despeses en les persones usuàries del crèdit hipotecari i no en les entitats bancàries, i l’acusa d’afavorir els “lobbies econòmics”. A més, crida a participar en totes les mobilitzacions a favor del dret a un habitatge digne i contra els abusos bancaris.

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que aglutina 456 associacions veïnals i 22 federacions, titlla “d’indignant” la sentència del Tribunal Suprem i considera que és una condemna més “que ha sofert la ciutadania, com les clàusules sòl i el mateix marc legal hipotecari que obre la porta a què hi hagi cada dia 61 desnonaments a Catalunya”.

La federació considera que el Tribunal Suprem és “un sistema judicial podrit”, que “fa i desfà lleis” i les interpreta “en detriment de la qualitat de vida dels veïns i les veïnes”. “Com és possible que si les entitats financeres són les obliguen a la inscripció de la hipoteca, que és un element determinants del pagament, són les persones usuàries les que han d’acabar pagant aquest servei?”.

Per això, la CONFAVC reclama a les forces polítiques parlamentàries legislin “el més aviat possible davant dels abusos que constantment ha d’assumir la ciutadania”. També demana a la ciutadania sortir al carrer aquest 9 de novembre davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per protestar i defensar el dret a un habitatge digne i lluitar contra la bombolla del lloguer, la gentrificació i el mobbing immobiliari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article