El Tribunal Suprem obliga l'Estat a traspassar a la Generalitat l'acollida dels refugiats

L'administració estatal també haurà d'assumir el cost dels programes específics


El Tribunal Suprem va denegar el mes d'octubre l'últim recurs del govern espanyol per mantenir la competència de l'acollida de refugiats. Segons la informació que ha recollit en exclusiva el diari ARA, a la sentència del Suprem s'estipula que “la gestió dels serveis i els programes específicament destinats a les persones sol·licitants d'asil en els àmbits sanitari, educatiu i social” és “competència de les comunitats autònomes”.

L'alt tribunal recorda, a més, segons subratlla el diari, que hi ha 17 sentències que donen la raó en aquest assumpte a les administracions autonòmiques. A partir d'aquí, l'executiu català i l'estatal han mantingut reunions per desencallar l'assumpte.

De moment, hi ha el compromís de Madrid d'iniciar converses perquè les polítiques d'acollida de refugiats siguin assumides per l'administració catalana, tal com ha estipulat el Suprem. A banda, les sentències que ara ha ratificat el Tribunal Suprem estipulen que el cost econòmic dels programes d'acollida de refugiats han de ser assumits per l'administració estatal, un cost que podria ser d'almenys 18 milions d'euros.

Catalunya atén prop de 2.200 refugiats, dels quals 1.950 segons fonts oficials que cita el diari formen part del programa estatal que ara podrà gestionar directament el Govern.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article