Bargalló anuncia un procés participatiu per perfilar el decret de menjadors escolars

El conseller d’Ensenyament diu que el Govern discrepa sobre les propostes de la comunitat educativa però estén la mà a debatre-les


El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat que la setmana vinent el Govern obrirà un espai de participació online per a què la comunitat educativa i els Ajuntaments “puguin dir la seva” abans que el decret de menjadors escolars sigui un avantprojecte.

En una atenció a la premsa després d’una reunió a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Bargalló ha assegurat que “entén les preocupacions” manifestades per les AMPA sobre la nova regulació dels menjadors escolars si bé ha afegit que no comparteix les vies de solucions plantejades fins ara. “Però les estem debatent”, ha assegurat, convidant les associacions de pares i mares, els Ajuntaments i les direccions de les escoles a fer les seves aportacions a través del portal web que entrarà en servei la setmana que ve.

Davant el rebuig expressat per nombrosos municipis i per bona part de les famílies respecte el nou decret de menjadors escolars, el conseller d’Ensenyament ha defensat la necessitat que aquest servei es reguli explícitament com a espai educatiu i que es revisi la contractació que es fa a cada centre per tal de complir la llei. “Allò que ens preocupa és fer les coses correctes a nivell jurídic i preservar que les AMPA que gestionen els menjadors de manera directa es puguin mantenir amb un procediment adaptat a la llei de contractacions”, ha remarcat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article