Un sindicat de Mossos durà a la fiscalia la “incapacitat” de la DGAIA amb els infants estrangers a les comissaries

El sindicat USPAC es queixa que els comandaments dels Mossos “ho encobreixen”


El sindicat independent dels Mossos d’Esquadra (USPAC) ha carregat contra la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) per no resoldre el problema dels joves menors d’edat estrangers no acompanyats a les comissaries. Dirigirà escrits al Síndic de Greuges, al Defensor del Poble i a la Fiscalia de Barcelona perquè es depurin responsabilitats.

En un comunicat, el sindicat policial es queixa que els comandaments dels Mossos d'Esquadra “encobreixen la greu incapacitat” de la direcció general. USPAC reacciona així després que s'hagi conegut que la comissaria de Montcada i Reixach està tancada perquè un menor estranger no acompanyat portador de la sarna ha passat la nit a l'espera d'assignació d'un centre de protecció per part de la DGAIA.

“La Prefectura i la Direcció General de Policia no mouen un pas i s’alineen amb la DGAIA i la seva passivitat per resoldre un problema perpetu”, ha lamentat USPAC, que acusa la direcció general de no atendre els menors estrangers no acompanyats.

Al seu parer, hauria d'enviar educadors que es fessin càrrec dels menors, enviar roba i aliments i fer els trasllats oportuns. En canvi, continua el sindicat, els menors “passen hores i hores i continuen asseguts a cadires de les dependències policials”.

“Exigim a la DGAIA que acabi amb aquest despropòsit i deixi de fer política”, reclama USPAC, que demana allotjament per a tots els menors estrangers no acompanyats, equips de trasllats suficients amb cobertura 24 hores i educadors amb disponibilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article