Més d'un centenar de persones es manifesten per Ciutat Vella en contra d'un desallotjament

Els Mossos han identificat tres manifestants després que alguns donessin cops als vidres d'almenys un local


Més d'un centenar de persones s'ha manifestat aquest dimecres al vespre pels carrers del Gòtic i del Raval per mostrar el rebuig al desallotjament aquest matí d'una vintena de persones, entre elles quatre menors i dues embarassades, de la finca situada al número 3 del carrer de Correu Vell.

La manifestació ha començat a la plaça dels Traginers, al barri Gòtic i molt a prop de l'edifici desallotjat, i ha acabat a la plaça de Vicenç Martorell, al Raval, on hi hi ha unes oficines del fons d'inversió propietat de l'immoble, segons ha explicat el grup de veïnes Resistim al Gòtic. Durant el recorregut, alguns manifestants han colpejat els vidres d'almenys una immobiliària, però han estat episodis molt concrets. Els Mossos d'Esquadra han identificat tres persones, segons han explicat des de Resistim al Gòtic.

Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han participat a la manifestació 150 persones. Amb una pancarta a la capçalera on es podia llegir "Ciutat Vella serà la tomba de la gentrificació! Correu Vell per a les veïnes", els manifestants han cridat proclames com “No, no, no a la gentrificació”, “Correu Vell es queda al barri” i “No tolerarem cap més desnonament”. També han cridat, quan han passat per la plaça Reial i la Rambla, “You are not welcome, tourists go home”.

Denuncien els desallotjaments amb data oberta per “absolutament criminals”

A la plaça de Vicenç Martorell, després que es donés per acabada la manifestació, Martí Cusó, membre de Resistim al Gòtic, ha denunciat que cada vegada s'estan produint amb més freqüència desallotjaments amb data oberta, en què els afectats no saben “mai quan els vindran a fer for de casa”. Cusó els ha titllat d’“absolutament criminals” i ha assenyalat que les persones que han de ser desallotjades “ja tenen prou càrrega d’haver d’aguantar l’emergència habitacional en què es troben, com per, a sobre, haver d'afrontar un desnonament amb data oberta amb tota l'angoixa que això suposa”.

Cusó atribueix els desnonaments amb data oberta a la “connivència entre els poders judicials i les propietats” i lamenta que en un context d’“emergència habitacional, quan s'hauria de donar més suport a les solucions socials i posar més recursos per al reallotjament de les persones, es faci al contrari i s'agilitzin els desnonaments”.

Les persones que han estat desallotjades del bloc situat al número 3 de Correu Vell també han rebut el suport d'altres col·lectius contra els desallotjaments, com l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia o el Sindicat de Barri Poble-Sec, que han denunciat altres casos de desallotjaments amb data oberta que s'han produït o que tindran lloc en els propers dies en aquests barris.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres matí per ordre judicial l'edifici. La pressió veïnal va aturar un intent de desallotjament el passat 30 d'octubre. L'edifici és propietat d'un fons d'inversió i el jutjat va donar inicialment marge per al desallotjament fins al 31 d'octubre. Posteriorment es va haver d'ampliar. La finca estava ocupada des del gener passat en protesta per l'especulació immobiliària que està expulsant els veïns del barri.

Resistim al Gòtic ha denunciat que aquest desallotjament és una “vulneració de drets flagrant”, ja que les famílies no han estat ateses, diuen, ni pels serveis socials ni pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. “Es troben al carrer i completament desamparades”, s’ha queixat l’entitat a través de Twitter.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article