Arrels recorda les 59 persones sense llar que han mort el darrer any

L'entitat reclama a la ciutadania visibilitzar com viure al carrer deteriora la salut i escurça la vida


Arrels Fundació ha recordat, amb un acte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, les 59 persones mortes sense llar en un any. Ha aprofitat l’acte, amb espelmes, per reclamar a la ciutadania que visibilitzi que viure al carrer deteriora la salut i escurça anys de vida.

“Viure al carrer és una realitat invisible i la mort de les persones sense llar, encara més”, alerten. De les persones que van morir aquest any, 15 vivien al carrer, una vintena van morir a l’hospital o a un centre sociosanitari i la resta vivia en un pis, en una habitació de lloguer o en una residència.

La persona més jove tenia 29 anys i la més gran tenia 83. De mitjana, tenien 58 anys, 24 menys que la resta de veïns i veïnes de Barcelona. “Aquest any, a més, sabem que una de les persones que recordem va morir durant els dies més freds de l’any, una altra durant els dies de més calor i una tercera a causa d’una agressió”, denuncia l’entitat.

També han volgut recordar que fins a una desena d’entitats tractaven i coneixien aquestes persones, com ara Àmbit Prevenció, l’Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya (ACASC), el CAS Baluard, Càritas, Dit i Fet, Heura, la fundació Sant Pere Claver, l’hospital de campanya de la parròquia de Santa Anna, Lligam, Lloc de la Dona, Projecte Sostre, Santa Lluïsa de Marillac, UTE-Primer la Llar, l’associació Yaya Luisa i la mateixa Arrels.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article