Delegats sindicals es tanquen a Treball per exigir millores per als treballadors dels centres de la DGAIA

Els representants de UGT i CCOO reclamen més seguretat per reduir el nombre d'agressions patides


Delegats d'UGT i CCOO s'han tancat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per exigir l'aplicació de les mesures aprovades el 2016 en el marc del comitè de salut laboral per als centres dependents de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA).

Reclamen que en els calendaris de treball del 2019 s'apliqui una reducció d'hores d'atenció directa per al personal educatiu més gran de 58 anys, un col·lectiu amb molts anys de dedicació a una feina que suposa un “desgast emocional, físic i cognitiu difícilment comparable a altres professions”, diuen. També demanen més seguretat per reduir el nombre d'agressions patides. El secretari general, Josep Ginesta, i la secretària d'Infància, Georgina Oliva, es reuniran amb ells, han explicat fonts del Departament.

En un comunicat, també han denunciat l'incompliment en matèria de seguretat en els centres de les mesures destinades a garantir la seguretat en el lloc de treball. Recorden que el 2017 es van registrar 235 agressions als 11 centres, i que aquest 2018 la xifra serà similar. A això cal sumar-li les situacions de violència verbal i física que sovint no es comuniquen.

Els sindicats demanen una política real i concreta per afrontar el problema de l'envelliment de les plantilles, i que puguin desenvolupar la seva feina amb seguretat. Cal que els centres, continuen, facin la tasca per a la qual van ser creats i que es desenvolupin mesures d'atenció socioeducativa alternatives per als joves que no volen conviure en aquests espais.

També reclamen una actuació transversal entre DGAIA, Justícia Juvenil i Salut Mental. “Aquestes son les mesures que cal que s'apliquin i que els nostres caps fa anys que coneixen. Si no ho fan és per pura desídia a l'hora de dona resposta a les necessitats dels professionals dels centres de la DGAIA”, s'han queixat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article