El Homrani afirma que tenen a punt més de 800 places en centres de segona oportunitat per als infants estrangers

El conseller d’Afers Socials demana “no confondre” l'atenció als menors no acompanyats amb les polítiques de seguretat


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha manifestat aquest dijous que el departament “té gairebé tancat que hi hauran entre 800 i 900 places en centres de segones oportunitats” destinades a aquells menors no acompanyats que tenen un perfil més alt d'emancipació per tal de poder treballar entorn a la seva inserció laboral i a la seva formació professional.

Després de l'acord assolit aquest dimecres entre la Generalitat i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el conseller ha defensat que cal “treballar amb tots elements de seguretat”, però ha demanat “no confondre les polítiques de protecció a la infància davant la situació de persones amb la vulnerabilitat derivada del trajecte migratori i vinculada al fet de ser menors d'edat amb les polítiques de seguretat”.

Chakir El Homrani ha destacat l'esforç que s'està fent des del Departament i, en concret des de la DGAIA, per tal de generar noves places en centres per atendre als infants estrangers sense referents familiars que arriben a Catalunya i evitar, d'aquesta manera, situacions com ara que hagin de dormir en comissares policials. El Homrani ha recordat que només entre l'1 de gener i l'1 d'octubre han arribat 3.033 joves migrants, respecte els 300 o 400 anuals d'anys enrere.

“Estem a una mitjana de creació de places molt elevades tenint en compte tot el que comporta generar més de 3.000 noves places en el sistema d'infància i adolescència”, ha destacat. També ha ressaltat que “es posa el focus en l'apoderament, en la inclusió social i en l'acollida i en evitar la estigmatització del col·lectiu”.

Així mateix, el conseller ha explicat que el Departament té “gairebé tancat que hi hauran entre 800 i 900 places en centres de segones oportunitats” per a aquells menors estrangers no acompanyats que tenen “un perfil més alt d'emancipació per treballar entorn a la seva inserció laboral i a la seva formació professional”.

Pel que fa a la sobreocupació de què es queixen alguns dels centres que atenen a aquests menors, el Homrani ha remarcat que “és un moment complex en què cal donar resposta” i, a més, “tenim l'obligació moral i ètica i, després, jurídica”. El conseller ha reiterat que l'aposta de la Generalitat no passa per grans centres, sinó que aquests disposin com a molt de 60 places.

Aquests es divideixen entorn de tres àmbits: els centres d'emergència, on se'ls ofereix una primera rebuda i on els joves estrangers sense referents familiars s'estan un màxim d'un mes; els centres d'acollida i els de segona oportunitat. A la vegada, ha dit que estan treballant en la previsió de creació de places amb vista al 2019 però ha remarcat que “no tenim una previsió de nombre d'arribades”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article